Lies Bulteel | STORMloop
Keramiek maken is heerlijk. Klei voelen tussen m’n vingers, kneden, rollen, draaien, kleuren, bakken en de verrassing van creaties die uit de oven komen.
1403
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1403,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Category
Lies Bulteel Events

Stormloop

 

Vooraf:

Je loopt van de ene verbazing in de andere! Gedurende 3 weekends in mei overspoelt STORMLoop Herentals. 30 kunstenaars op 7 hoofdlocaties. 50 participanten verspreid over de stad. Stormloopt Urban Run, Dans van Min Hee. Concerten in La Chapelle…

Mij kan je vinden in de Serre van Koetshuis Le Paige waar klei en dans de hoofdingrediënten zijn. Er worden handgemaakte vazen, kommen, potten en borden gekweekt van de hand van Lies Bulteel. Elk half uur kan u genieten van een ambachtsperformance.

 

Achteraf:

Ik heb gezien dat er genoten werd van de sfeer die in de Serre hing. Die sfeer voelde ik ook. Mijn glimlach verdween niet van mijn gezicht gedurende de hele tijd.

Mijn keramiek stond in de originele kweekbakken van de 100-jarige serre. Verschillende bezoekers kenden Louis, de tuinman van Le Paige, en kwamen herinneringen delen en de serre bewonderen. In al die jaren is het nog steeds een prachtexemplaar en mijn keramiek paste er perfect in thuis. Afgewerkt met kruiden en bloemen in de originele cache-pots die we er vonden. We hebben hard gewerkt om de serre van het oerwoud terug te brengen tot het pareltje. De geurige blauwe regen kregen we cadeau.

Tijdens de ambachtsperformance kroop ik in mijn bubbel. Klei en dans combineren. Even alle focus op melodie en ritme, danschoreografie en timing, draaitechniek en voeling met de klei. Jullie reacties hebben me veel plezier gedaan. Soms was het met woorden, en soms zag ik in glanzende ogen dat ik binnenin iets raakte.

Mijn dank voor Peggy Jacobs en Jan Alex Jacobs, voor enkele mooie sfeerbeelden.
David Robbrecht, voor het maken van het filmpje.
Fons voor alle hulp. Pieter voor het gebruik van de Serre.