Lies Bulteel | Workshops
Keramiek maken is heerlijk. Klei voelen tussen m’n vingers, kneden, rollen, draaien, kleuren, bakken en de verrassing van creaties die uit de oven komen.
1176
page-template-default,page,page-id-1176,page-child,parent-pageid-353,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Klei in jouw handen


 

Bucketlist workshop

 
Staat potten draaien ook op jouw bucketlist? Wil je het eens ervaren maar niet direct voor een hele cursus? Kom je graag met mensen die je kent? Dan is deze workshop ideaal.
 

 • Creatiefase:  120€ pp met 2 / 90€ pp met 3 / 80€ pp met 4
   Je stelt zelf je groepje samen van 2, 3 of 4 mensen. De dag en voor/namiddag/avond kiezen we in overleg. Deze workshop duurt 3 uur. Ik voorzie alle nodige materialen en een gezellig atelier.
 •  

 • Glazuurfase:
   Er zijn 2 mogelijkheden: De creaties kunnen door mij geglazuurd worden. Dan betaal je 6€ per creatie en per glazuursoort.
   Of je komt zelf glazuren. Dit duurt 2u en komt op 70€ pp met 2 / 65€ pp met 3 / 60€ pp met 4. Glazuren, materialen en bakken inbegrepen. Dan kan je zeggen dat je je creatie hélemaal zelf hebt gemaakt.
 •  

 • Mogelijke technieken
   Ik pas me aan jouw wensen aan. Je kiest een kleitechniek om rond te werken en ik begeleid je daarin. Je kan uiteraard ook voor verschillende technieken kiezen.
   Zo zijn er de duimpotjes. Dit is een heerlijke techniek waarin de duim de hoofdrol speelt. Je kan heel makkelijk kleinere tot middelgrote vormen kneden vanuit een bol. Dit zijn vaak gebruiksvoorwerpen. Duimpotjes leren kneden is een ideale voorbereiding op draaien. Het geeft voeling met de klei en welk effect je handelingen hebben.
   Je kan ook kiezen voor het draaien. Ik heb 2 draaischijven waar ik voordoe en jou daarna begeleid. Al van de eerste keer zal je zelf mooi resultaat gedraaid hebben. Klei laten draaien tussen je handen is heerlijk en verslavend.
   We rollen klei plat tot slabs en maken een bord, schaal, doosje…
   Opbouwen met rolletjes is tijdrovend maar ideaal voor grotere vormen.
   Je eigen ideeën…
    
    

   Keramiekcursus 1

    

   We zullen tassen en kommen draaien, afdraaien, oren trekken, bakken en glazuren. Ieder heeft zijn eigen draaiplaat. We starten de cursus op het niveau voor beginners. Als je al ervaring hebt, dan wordt er ingespeeld op je groeipunten. Je komt in een groepje van 4 mensen die 6 keer samenkomen.

    

   • Groep 4 : vrijdag voormiddag : 9u tot 12u             14/1 – 28/1 – 11/2 – 25/2 – 25/3 – 22/4 : volzet
   • Groep 5 : vrijdag namiddag : 13u30 tot 16u30     14/1 – 28/1 – 11/2 – 25/2 – 25/3 – 22/4 : volzet

    

   Deze lessenreeks in kleine groep komt op 440€, inclusief witbakkende klei, ruwbak, glazuur, glazuurbak, koffie en thee.

   Data voor nieuwe workshops in september 2022 volgen in de loop van juni. Als je interesse hebt, kan je je mailadres nalaten via het contactformulier en dan breng ik je op de hoogte.
    
   Heb je al basiservaring? Er is nog 1 plaats vrij voor cursus 2.
   Data: 7/1 – 21/1 – 4/2 – 18/2 – 11/3 – 1/4 telkens van 13u30 tot 16u30
   Inhoud: cilinders draaien en afdraaien, draaien met verschillende soorten klei, borden draaien, glazuren
    
    

   Teambuilding: Breng vonk in de klei

    

   Even niet met het hoofd bezig zijn, maar met de vingers voelen in de klei. Dat zorgt voor intuïtief creëren, mindfulness, ontspanning, deugd en verbondenheid. Je team kan op een nieuwe manier z’n eigenheid uiten. Ieder creëert zijn eigen tas voor een lekker kop koffie of thee. De diversiteit van het team zal ook in de verscheidenheid aan creaties zichtbaar worden.
   De Serre van Vonkatelier is de perfecte locatie om in de juiste sfeer te zijn. Ontbijt, lunch, vergaderingen, coachingssessies en zangsessies kunnen hiermee gecombineerd worden. Neem contact op om af te stemmen op maat van jouw team.

    
    

IMG_9713

Klei in jouw handen?

ja, dat wil ik!