Lies Bulteel | Workshops
Keramiek maken is heerlijk. Klei voelen tussen m’n vingers, kneden, rollen, draaien, kleuren, bakken en de verrassing van creaties die uit de oven komen.
1176
page-template-default,page,page-id-1176,page-child,parent-pageid-353,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Klei in jouw handen

Workshop voor 2 of 3 personen

 • Creatiefase:  95€ pp met 2 / 85€ pp met 3
   Klei en ruwbak zijn inbegrepen.
   Je stelt zelf je groepje samen. De dag en voor/namiddag/avond kiezen we in overleg. Deze workshop duurt 3 uur.
   Ik voorzie alle nodige materialen en een gezellig atelier.
 • Glazuurfase:
   De creaties kunnen door mij geglazuurd worden. Dan betaal je 5€ per creatie en per glazuursoort.
   Of je komt zelf glazuren. Dit duurt 2u en komt op 65€ per persoon. Glazuren, materialen en bakken inbegrepen. Dan kan je zeggen dat je je creatie hélemaal zelf hebt gemaakt.

Workshop voor 1 persoon

50€ per uur
Je krijgt dan privéles. Materialen en ovengebruik inbegrepen. Als start is 3u ideaal omdat ik dan nog heel wat heb uit te leggen. Als de eerste sessie achter de rug is, bepaal je zelf de intensiteit en regelmaat.

.

De mogelijke technieken

Ik pas me aan jouw wensen aan. Je kiest een kleitechniek om rond te werken en ik begeleid je daarin. Je kan uiteraard ook voor verschillende technieken kiezen.

Zo zijn er de duimpotjes. Dit is een heerlijke techniek waarin de duim de hoofdrol speelt. Je kan heel makkelijk kleinere tot middelgrote vormen kneden vanuit een bol. Dit zijn vaak gebruiksvoorwerpen. Duimpotjes leren kneden is een ideale voorbereiding op draaien. Het geeft voeling met de klei en welk effect je handelingen hebben.

Je kan ook kiezen voor het draaien. Ik heb 2 draaischijven waar ik voordoe en jou daarna begeleid. Al van de eerste keer zal je zelf mooi resultaat gedraaid hebben. Klei laten draaien tussen je handen is heerlijk en verslavend.

We rollen klei plat tot slabs en maken een bord, schaal, doosje…

Opbouwen met rolletjes is tijdrovend maar ideaal voor grotere vormen.

Je eigen ideeën…

IMG_9713

Klei in jouw handen?

ja, dat wil ik!