Lies Bulteel | Workshops
Keramiek maken is heerlijk. Klei voelen tussen m’n vingers, kneden, rollen, draaien, kleuren, bakken en de verrassing van creaties die uit de oven komen.
1176
page-template-default,page,page-id-1176,page-child,parent-pageid-353,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Klei in jouw handen


 
 

Bucketlist workshop

 
Staat potten draaien ook op jouw bucketlist? Wil je het eens ervaren maar niet direct voor een hele cursus? Kom je graag met mensen die je kent? Dan is deze workshop ideaal. Ook bestelbaar via de webshop.
 

 • Creatiefase:  120€ pp met 2 / 90€ pp met 3 / 80€ pp met 4
   Je stelt zelf je groepje samen van 2, 3 of 4 mensen. De dag en voor/namiddag/avond kiezen we in overleg. Deze workshop duurt 3 uur. Ik voorzie alle nodige materialen en een gezellig atelier.
 •  

 • Glazuurfase:
   Er zijn 2 mogelijkheden: De creaties kunnen door mij geglazuurd worden. Dan betaal je 7€ per creatie en per glazuursoort.
   Of je komt zelf glazuren. Dit duurt 2u en komt op 70€ pp met 2 / 65€ pp met 3 / 60€ pp met 4. Glazuren, materialen en bakken inbegrepen. Dan kan je zeggen dat je je creatie hélemaal zelf hebt gemaakt.
 •  

 • Mogelijke technieken
   Ik pas me aan jouw wensen aan. Je kiest een kleitechniek om rond te werken en ik begeleid je daarin. Je kan uiteraard ook voor verschillende technieken kiezen.
   Zo zijn er de duimpotjes. Dit is een heerlijke techniek waarin de duim de hoofdrol speelt. Je kan heel makkelijk kleinere tot middelgrote vormen kneden vanuit een bol. Dit zijn vaak gebruiksvoorwerpen. Duimpotjes leren kneden is een ideale voorbereiding op draaien. Het geeft voeling met de klei en welk effect je handelingen hebben.
   Je kan ook kiezen voor het draaien. Ik heb 2 draaischijven waar ik voordoe en jou daarna begeleid. Al van de eerste keer zal je zelf mooi resultaat gedraaid hebben. Klei laten draaien tussen je handen is heerlijk en verslavend.
   We rollen klei plat tot slabs en maken een bord, schaal, doosje…
   Opbouwen met rolletjes is tijdrovend maar ideaal voor grotere vormen.
   Je eigen ideeën…
    

    

   Keramiekcursussen

    

   In een cursus van zes lessen kom je in een groepje van 4 mensen. Ieder heeft zijn eigen draaischijf waar je ongeveer om de 2 weken leert potten draaien en afdraaien. Je mag een persoonlijke begeleiding met veel geduld verwachten. Elke cursus is inclusief klei, ruwbak, glazuur, glazuurbak, koffie/thee met koekjes.
    

  • Cursus 1 is de start als je een nieuweling bent. We leren de basis van het draaien en afdraaien. Jouw handen zullen tassen en kommen draaien, afdraaien, oren trekken, bakken en glazuren. Welkom in de wereld van de keramiek. Prijs 450 euro
   Groep 10: maandag namiddag: VOLZET
  •  

  • Cursus 2 bouwt verder op cursus 1. We frissen de basis even op en draaien kommen, net iets groter dan in cursus 1. De stoelendans is een leuk onderdeel in deze cursus. Elke draaischijf heeft zijn eigen klei. We schuiven door zodat iedereen 4 soorten klei heeft kunnen ervaren. De techniek van borden draaien komt ook aan bod. Een mooie aanvulling op de tassen en kommen die je al hebt. Prijs 480 euro
   Groep 1: vrijdag voormiddag: VOLZET
   Groep 3: zaterdag voormiddag: VOLZET
   Groep 5: vrijdag namiddag: VOLZET
  •  

  • Cursus 3 focust op meer controle. Gelijkende kommetjes zijn het doel. Potjes krijgen deksels en we breiden onze collectie borden van cursus 2 verder uit. Prijs 480 euro
   Groep 2: vrijdag namiddag: VOLZET
   Groep 7: maandag avond: VOLZET
   Groep 9: maandag avond: VOLZET
  •  

  • Cursus 4 gaat de uitdaging aan om groter en hoger te geraken. We kunnen ons al bij de gevorderden noemen. We drijven de hoeveelheid klei op waardoor er extra focus nodig is op centeren. Met meer klei kunnen we grotere kommen draaien en hogere vazen draaien. Eén vaas zullen we omtoveren tot een karaf. Prijs 495 euro
  • Hier zijn momenteel geen groepen aan bezig.
    

  • In Cursus 5 zullen we de techniek van grotere kommen en hogere vazen verder oefenen. We decoreren onze creaties met leuke patronen volgens de sgraffito-techniek. Prijs 480 euro, inclusief witbakkende klei, ruwbak, glazuur, glazuurbak, koffie en thee.
   Groep 4: vrijdag voormiddag: VOLZET
   Groep 6: zaterdag voormiddag: VOLZET
   Groep 8: woensdag avond: VOLZET
  •  
   Wil je op de hoogte blijven van de volgende reeks cursussen? Stuur dan een mail naar lies@liesbulteel.be.
    
    

   Teambuilding: Breng vonk in de klei

    

   Even niet met het hoofd bezig zijn, maar met de vingers voelen in de klei. Dat zorgt voor intuïtief creëren, mindfulness, ontspanning, deugd en verbondenheid. Je team kan op een nieuwe manier z’n eigenheid uiten. Ieder creëert zijn eigen tas voor een lekker kop koffie of thee. De diversiteit van het team zal ook in de verscheidenheid aan creaties zichtbaar worden.
   De Serre van Vonkatelier is de perfecte locatie om in de juiste sfeer te zijn. Ontbijt, lunch, vergaderingen, coachingssessies en zangsessies kunnen hiermee gecombineerd worden. Neem contact op om af te stemmen op maat van jouw team.

    
    

IMG_9713

Klei in jouw handen?

ja, dat wil ik!