Lies Bulteel | Dans: Balance in e-motion
Keramiek maken is heerlijk. Klei voelen tussen m’n vingers, kneden, rollen, draaien, kleuren, bakken en de verrassing van creaties die uit de oven komen.
2054
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2054,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Category
Lies Bulteel Events, Nieuws

Dans: Balance in e-motion

In mijn zoektocht naar balans met klei mocht één combinatie niet ontbreken. Dans, klei en ik.
Dans is één en al balans. Bij elke stap, elke beweging, zullen alle cellen in je lichaam meewerken aan het evenwicht in beweging en ritme.
Al sinds mijn kindertijd dans ik. Eerst klassiek ballet, daarna jazz en uiteindelijk ontdekte ik de hedendaagse dans. Dans is een deel van mezelf en ik voel me minder in balans als het ontbreekt in mijn leven.
Bij hedendaagse dans is de grond nog meer een platform voor het hele lichaam. Elk onderdeel van je lichaam maakt contact met de grond en doet je connecteren met de kern, Moeder Aarde. Ik voel en vloei op het ritme van de muziek in een gevonden vrijheid.
 
Hoe zou een gedraaide vaas daarmee omgaan? Hoe zoekt de klei samen met mijn lichaam een nieuwe balans? En omgekeerd, hoe zorgt die 1,5kg klei in mijn handen voor een onbalans? En zo ontstond deze ‘Balance in e-motion’. Ik zocht inspirerende muziek en nam een gedraaide vaas ter hand. Een pirouette, een tilt, een collaps, een ronde jambe, een sprong … Mijn hoofd en lichaam zochten samen naar nieuwe combinaties. Ik dook met de klei in de muziek en we dansten samen.
Vers gedraaid of toch al opgesteven. Het is een wereld van verschil voor de klei om nog stabiliteit te vinden tijdens de dans. De eerste twee vazen komen recht van de draaitafel en worden enkel ondersteund door de vormspanning van de vaas. De volgende vier vazen hebben al wat kunnen drogen en kunnen daardoor langer met me mee.